Heel simpel je waterleidingen ontkalken

Waterleidingen herstellen zonder breekwerk nu flow p52ypzt5iwghrhd9fxm2l8iqt5kquxbibssqysz9m8

Heb je last van lage waterdruk? Lekken in je waterleidingen? Slecht doorstromend water? Zeker wanneer je in een ouder huis woont waar hard water door de leidingen stroomt, zit de kans er dik in dat je verkalkte leidingen hebt. Wat kun je daaraan doen? Hoe ontkalk je waterleidingen? Er is een simpele oplossing!

Hoe raken je waterleidingen verkalkt?

Het duurt enige tijd tot wanneer je waterleidingen gevuld zijn met kalk. Maar eenmaal dit het geval is, brengt dit nare gevolgen met zich mee. Dit komt vaak voor in oudere woningen die jarenlang hard water hebben gebruikt en waar de leidingen bijna volledig bezet zijn met kalk. De doorstroom van het water wordt belemmerd en er treden drukverlies en/of lekkages op.

Hoe kan je je waterleidingen ontkalken?

Het is even eenvoudig als het ontkalken van je elektrische huishoudtoestellen zoals een koffiezetapparaat of een waterkoker. Je installeert een waterontharder en deze verwijdert en voorkomt op zijn beurt kalkaanslag. Doordat er zacht water door je leidingen stroomt dankzij de waterontharder wordt de kalkaanslag langzaam afgebroken en wordt er geen nieuwe kalkaanslag geproduceerd. Pas op: dit is een proces dat enkele maanden tijd nodig heeft.