Wateranalyse

Een wateranalyse kan op verschillende manieren gebeuren. Hiervoor moet je eerst het doel van het te gebruiken water bepalen. Dient de analyse voor comfort of voor de drinkbaarheid, smaak, kleur of geur? Zowel voor regenwater, putwater of boorputwater en stadswater.

Wateranalyse: regenput

Regenwater is altijd zacht water, dit bevat dus geen kalk. Wat wel veel voorkomt is geur en kleur op het regenwater. Hiervoor kan je een regenwaterfilter met een koolfilter gebruiken of een regenwaterfilter met een UV-lamp om de bacteriën te doden. Regenwater is voordelig in gebruik en helpt overstromingen tegen te gaan. Regenwater kan je laten testen door Aquagroup op geur, kleur, PH waarde en bacteriën.

Wateranalyse: putwater

Putwater kan op vele verschillende manieren getest worden. De meest voorkomende putwater testen zijn op ijzer en kalk. Indien het water ook voor consumptie van dieren en mensen moet dienen test je best op de drinkbaarheid. Om putwater drinkbaar te maken zijn verschillende opties mogelijk: doseerpompen met chloor, UV bestraling en verschillende soorten harsen die allerlei elementen kunnen uitfilteren. Deze wateranalyse kan je laten uitvoeren door de Aquagroup. Wij testen op zuurtegraad, nitrieten, sulfaten, ammoniak, ijzer, nitraten, chloriden, hardheid in Duitse graden.

Watermaatschappij water

Water via de watermeter moet je zelf niet testen. De watermaatschappij doet dit dagelijks voor u. De meest voorkomende private test op stadswater is de kalktest. Deze test kan je uitdrukken in Franse graden (°F), Duitse graden (°D), of in ppm (parts per million). In België spreekt men het meest in Franse graden. Op onze Aquagroup webshop kan je een watertester voor kalk in Duitse graden bestellen.

Op de hoogte blijven?