PFOS - PFAS waterfilters

Pexels daria shevtsova 1458671

Zuiver je drinkwater van PFAS-PFOS met onze compacte, huishoudelijke drinkwaterfilters. Ontdek onze Aquagroup PFAS-PFOS filter met PFAS selectieve hars & geactiveerde koolstof, het PFAS RO Aquaporin omgekeerde osmose systeem of onze allernieuwste Pentair Floplus Protect waterfilter.

 • Compacte drinkwaterfilters.
 • Verwijderen PFAS en andere vervuiling.
 • Gemakkelijk zelf te plaatsen, indien gewenst.

1. Onze PFAS-PFOS filters

PFASPFOS Compleet3 weg 1024x1024 2x

1. Aquagroup PFAS-PFOS waterfilter

Zuiver je drinkwater van PFAS-PFOS met een onder je gootsteen verborgen huishoudelijke drinkwaterfilter. Naast PFAS filtert deze drinkwaterfilter ook chloor en slechte smaak en geurtjes uit je drinkwater.

 • Onder je gootsteen verborgen drinkwaterfilter.
 • Verwijdert PFAS.
 • Verwijdert chloor.
 • Bacteriostatische werking.
 • Betere smaak en geur van je drinkwater.
PFAS PFOS waterfilter RO Aquaporin onder gootsteen verborgen

2. PFAS RO Aquaporin

Zuiver je drinkwater van PFAS-PFOS met een onder je gootsteen verborgen omgekeerd osmosesysteem. Naast PFAS filtert deze drinkwaterfilter ook pesticiden, zware metalen, virussen, hormonen, nitraten uit je drinkwater.

 • Onder je gootsteen verborgen drinkwaterfilter.
 • Verwijdert PFAS.
 • Verwijdert pesticiden, zware metalen, virussen, hormonen, nitraten.
 • Automatische controle en bewaking van de waterkwaliteit.
 • Door NASA goedgekeurde technologie Aquaporin Inside®.
Nieuwefilter TOM 1024x1024 2x

3. NIEUW: Pentair Floplus Protect Big Blue 20inch

Zuiver al het water dat in woning binnenkomt van PFAS-PFOS met 1 compacte waterfilter aan je watertoevoer. Naast PFAS filtert deze waterfilter ook chloor, bacteriën, cysten, pesticiden, slechte smaak en slechte geurtjes uit je water.

 • Filtert het water van je volledige woning tot 5 gpm (18.9 Lpm).
 • Verwijdert tot 98% PFAS.
 • Verwijdert chloor.
 • Vermindert de concentratie cysten, bacteriën en pesticiden.
 • Door IAPMO R&T gecertifieerd Pentair® systeem.

Zelf plaatsen? Bestel online op onze webshop.

2. Hoe filteren we PFAS uit je drinkwater?

Een waterontharder, ijzerfilter of je water koken, verwijdert geen PFAS. Hoe kan je dan wel PFAS uit je water filteren?

Werking Aquagroup PFAS filter

1. Werking Aquagroup PFAS-PFOS filter

Zo verwijdert onze filter PFAS uit je drinkwater:

 1. Het water kom binnen in de filter en stroomt door een bed van fluorkoolwaterstoffen PFAS selectieve hars, gemixt met geactiveerde koolstof. De PFAS-moleculen worden aangetrokken door de koolstof en blijven eraan vastzitten.
 2. Daarna stroomt het water door een koolstofblok met zilverionen voor een bacteriostatische werking.
 3. Taadaa, lekker water zonder PFAS uit je eigen keukenkraan!

Vervang de filter jaarlijks voor een optimale werking.

PFAS PFOS filter RO Aquaporin werking

2. Werking PFAS RO Aquaporin

A2O Pure met Aquaporin Inside®-technologie is een compact, omgekeerde osmosesysteem dat hoge verwijderingspercentages biedt voor PFAS, pesticiden, zware metalen, virussen, hormonen, nitraten, ...

Zo verwijdert deze filter PFAS uit je water:

 1. Het water kom binnen in het systeem en wordt door een Aquaporin Inside®-membraan met Aquaporine-eiwitten geduwd.
 2. De Aquaporin Inside®-membranen bootsen de buitenkant van een cel na voor het selectieve transport van moleculen. De membranen laten enkel water door, en houden schadelijke stoffen tegen.
 3. Taadaa, lekker water zonder PFAS uit je eigen keukenkraan!
Floplus protect 20bb jpg thumb 1280 1280

3. Werking Pentair Floplus Protect

De unieke Fibredyne® technolgie is gebaseerd op cellulosevrije synthetische vezels, geïmpregneerd met actief koolpoeder. Fibredyne® combineert de voordelen van koolstof- en bezinkselfilters. De eliminatie van chloorsmaak en chloorgeur en de vuilopnamecapaciteit zijn tot twee keer beter dan bij gewone koolstofblokken en bezinkselpatronen.

Zo verwijdert deze filter PFAS uit je water:

 1. Het water komt binnen in de filter en stroomt door cellulosevrije synthetische vezels, geïmpregneerd met actief koolpoeder.
 2. De vezels filteren chloor, cysten, bacteriën, pesticiden, …
 3. De PFAS-moleculen worden aangetrokken door de actieve koolstof en blijven eraan vastzitten.
 4. Taadaa, lekker water zonder PFAS in je hele huis!

3. Je PFOS-PFAS drinkwaterfilter in 1, 2, 3 besteld én geleverd

1. Bestel de Aquagroup PFAS-PFOS filter met of zonder kraan

 1. PFAS - PFOS waterfilter compleet met 3-wegkraan. Dit is de meest ecologische oplossing voor bij je thuis. De kraan werkt zonder stroom of koeling. Deze installatie heeft geen onderhoud nodig en filtert tot 8.6 l per minuut.
 2. PFAS - PFOS waterfilter compleet met aftapkraan. Inclusief alle standaard aansluitstukken en een speciale kop met debietbegrenzer die ervoor zorgt dat de contacttijd voldoende lang is.
 3. PFAS - PFOS waterfilter compleet zonder kraan. Deze filter kan je aansluiten op je bestaande kraan (koud water).

2. Bestel het PFAS RO Aquaporin systeem

 • Uitgerust met een app om de waterkwaliteit en filtervervangingen op te volgen.
 • Gemakkelijk zelf te installeren, indien gewenst.
 • Bestel vervangfilters gemakkelijk via onze webshop.

Bestel het volledige systeem via onze webshop of contacteer ons wanneer je een installatie door een Aquagroup vakman wenst.

3. Bestel de Pentair Floplus Protect waterfilter

 • Filtert al het water dat je huis binnenkomt.
 • Gemakkelijk zelf te installeren, indien gewenst.
 • Bestel vervangfilters gemakkelijk via onze webshop.

Bestel het volledige systeem via onze webshop of contacteer ons wanneer je een installatie door een Aquagroup vakman wenst.

4. Meer info over PFAS

Wat is PFAS vervuiling?

PFAS, of ook wel Poly- en perfluoralkylstoffen, is de verzamelnaam voor meer dan 6000 chemische stoffen waarin onder andere een combinatie van fluorverbindingen en alkylgroepen voorkomt. Deze stoffen komen van nature niet voor in het milieu en kunnen een negatief effect hebben zowel op het milieu als de gezondheid van de mens. Blootstelling aan deze stoffen ons immuunsysteem en hormoonbalans ontregelen of beschadigen en leverschade veroorzaken.

PFAS zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn water-, vuil-, en vetafstotend. Daarom worden ze veel gebruikt in industriële toepassingen en consumentenproducten. Denk aan de anti-aanbaklaag in pannen, cosmetica, textiel, brandblusschuim, schoonmaakmiddelen of smeermiddelen.

Hoe komt PFAS in de grond en mijn water?

De verspreiding van PFAS naar het milieu verloopt vooral door:

 • Bedrijven waar PFAS werden of worden geproduceerd of gebruikt.
 • Bedrijven die PFAS-houdende materialen verwerken.
 • Brandweeroefeningen met fluorhoudend schuim.
 • Plaatsen waar grote branden werden bestreden met fluorhoudend schuim.

PFAS nestelt zich voornamelijk in bodem- en oppervlaktewater, alsook in het bloed van mensen. Uit onderzoeken van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat PFAS bijna overal in kraanwater in Vlaanderen wordt vastgesteld. PFAS worden zowel vastgesteld in kraanwater dat geproduceerd wordt uit grondwater als kraanwater uit oppervlaktewater.

Laat je water analyseren op PFAS-PFOS door een erkend laboratorium.

Welke oplossing biedt Aquagroup tegen PFAS?

Aquagroup heeft onderzocht welke methoden het beste werken om PFAS uit drinkwater te filteren. Effectieve technologieën zijn onder andere actieve kooladsorptie, selectieve harsen en hogedrukmembranen, zoals omgekeerde osmose. Deze technologieën kunnen worden gebruikt in drinkwaterinstallaties, in watersystemen in ziekenhuizen of individuele gebouwen, of zelfs in huizen op het punt waar het water het huis binnenkomt, of op een punt waar het wordt gebruikt, zoals een gootsteen of een wastafel.

1. Ionenuitwisseling of selectieve harsen

Ionenwisselaarharsen bestaan uit zeer poreus, onoplosbaar polymeer materiaal. De harsbolletjes die gebruikt worden in een filtratiemodus zijn gemaakt van koolwaterstoffen. De negatief geladen kationische harsen zijn effectief voor het verwijderen van positief geladen verontreinigingen, en positief geladen anion zijn effectief voor het verwijderen van negatief geladen verontreinigingen, zoals PFAS. Selectieve harsen zijn als kleine, krachtige magneten die de verontreinigde materialen aantrekken en tegenhouden door het watersysteem. Negatief geladen ionen van PFAS worden aangetrokken door de positief geladen anionen uitwisselende harsen. Selectieve hars blijkt een hoge verwijderingscapaciteit te hebben voor veel soorten PFOS. Omdat deze technologie geen harsregeneratie heeft, is er geen vloeibare verontreinigende afvalstroom van het regeneratieproces.

Onze Aquagroup PFAS-PFOS filter filtert PFAS uit je kraantjeswater d.m.v. selectieve hars.

2. Actieve kool

Behandeling met actieve kool is de meest bestudeerde behandeling voor het verwijderen van PFAS. Actieve kool wordt vaak gebruikt om organische verbindingen te adsorberen in drinkwaterbehandelingssystemen. Actieve kool is een effectief adsorptiemiddel omdat het een zeer poreus materiaal is en een groot oppervlak biedt waaraan verontreinigingen kunnen adsorberen. Actieve kool wordt gemaakt van organische materialen met een hoog koolstofgehalte, zoals hout, bruinkool en steenkool, en wordt vaak gebruikt in korrelvorm. GAC blijkt effectief PFAS uit drinkwater te verwijderen als het wordt gebruikt in een doorstroomfilter. Volgens ons onderzoek kan GAC gedurende een bepaalde tijd 100 procent effectief zijn, afhankelijk van de specifieke PFAS die verwijderd moeten worden, het type koolstof dat gebruikt wordt, de diepte van het koolstofbed, de stroomsnelheid van het water, de temperatuur en de mate en het type organische stoffen en de aanwezigheid van andere verontreinigingen of bestanddelen in het water.

Zowel onze Aquagroup PFAS-PFOS filter als onze Pentair Floplus Protect bevatten o.a. actieve kool om PFAS uit je water te filteren.

3. Omgekeerde osmose membranen

Hogedrukmembranen, zoals nanofiltratie of omgekeerde osmose, zijn zeer effectief gebleken bij het PFAS te verwijderen. Dit type membranen zijn meestal meer dan 90 procent effectief zijn in het verwijderen van een breed scala aan PFAS, waaronder PFAS met een kortere keten. Met beide types hogedrukmembranen, gaat ongeveer 80 procent van het voedingswater (het water dat het membraan binnenkomt) door het membraan naar de aftapkraan (het behandelde water). Ongeveer 20 % wordt geconcentreerd afvalwater. Deze technologie is misschien het meest geschikt als technologie voor gebruik als huiseigenaren onder de gootsteen, aangezien het volume water dat behandeld wordt klein is en de afvalstroom minder reden tot bezorgdheid door de afvoer kan worden afgevoerd.

Het PFAS RO Aquaporin systeem filtert PFAS uit je kraantjeswater d.m.v. omgekeerde osmose.

Contacteer ons of vraag je offerte aan!