PFOS - PFAS waterfilters

Pexels daria shevtsova 1458671

Zuiver je drinkwater van PFAS-PFOS met een onder je gootsteen verborgen huishoudelijke drinkwaterfilter. Naast PFAS filtert deze drinkwaterfilter ook chloor en slechte smaak en geurtjes uit je drinkwater.

 • Onder je gootsteen verborgen drinkwaterfilter.
 • Verwijdert PFAS.
 • Verwijdert chloor.
 • Bacteriostatische werking.
 • Betere smaak en geur van je drinkwater.
Foto3 1024x1024 2x

Hoe filteren we PFAS uit je drinkwater?

Een waterontharder, ijzerfilter of je water koken, verwijdert geen PFAS. Hoe kan je dan wel PFAS uit je water filteren? Zo verwijdert onze filter PFAS uit je drinkwater:

 1. Het water kom binnen in de filter en stroomt door een bed van fluorkoolwaterstoffen PFAS selectieve hars, gemixt met geactiveerde koolstof. De PFAS-moleculen worden aangetrokken door de koolstof en blijven eraan vastzitten.
 2. Daarna stroomt het water door een koolstofblok met zilverionen voor een bacteriostatische werking.
 3. Taadaa, lekker water zonder PFAS uit je eigen keukenkraan!

Vervang de filter jaarlijks voor een optimale werking.

Je PFOS-PFAS drinkwaterfilter in 1, 2, 3 besteld én geleverd

PFASPFOS Compleet3 weg 1024x1024 2x

PFAS - PFOS waterfilter compleet met 3-wegkraan

Dit is de meest ecologische oplossing voor bij jouw thuis. De kraan werkt zonder stroom of koeling. Deze installatie heeft geen onderhoud nodig en filtert tot 8.6 l per minuut.

PFASPFOS Compleetkraantje 1024x1024 2x

PFAS - PFOS waterfilter compleet met aftapkraan

Inclusief alle standaard aansluitstukken en een speciale kop met debietbegrenzer die ervoor zorgt dat de contacttijd voldoende lang is.

Aquagroup AG400filter

PFAS - PFOS waterfilter compleet zonder kraan

Deze filter kan je aansluiten op je bestaande kraan (koud water).

Bestel snel & gemakkelijk je waterfilter online via onze webshop.

 • Betaal met Bankcontact, MasterCard, Visa of Amex
 • Levertijd: 2-3 werkdagen
Vraag je offerte aan

Wat is PFAS vervuiling?

PFAS, of ook wel Poly- en perfluoralkylstoffen, is de verzamelnaam voor meer dan 6000 chemische stoffen waarin onder andere een combinatie van fluorverbindingen en alkylgroepen voorkomt. Deze stoffen komen van nature niet voor in het milieu en kunnen een negatief effect hebben zowel op het milieu als de gezondheid van de mens. Blootstelling aan deze stoffen ons immuunsysteem en hormoonbalans ontregelen of beschadigen en leverschade veroorzaken.

PFAS zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn water-, vuil-, en vetafstotend. Daarom worden ze veel gebruikt in industriële toepassingen en consumentenproducten. Denk aan de anti-aanbaklaag in pannen, cosmetica, textiel, brandblusschuim, schoonmaakmiddelen of smeermiddelen.

Hoe komt PFAS in de grond en mijn water?

De verspreiding van PFAS naar het milieu verloopt vooral door:

 • Bedrijven waar PFAS werden of worden geproduceerd of gebruikt.
 • Bedrijven die PFAS-houdende materialen verwerken.
 • Brandweeroefeningen met fluorhoudend schuim.
 • Plaatsen waar grote branden werden bestreden met fluorhoudend schuim.

PFAS nestelt zich voornamelijk in bodem- en oppervlaktewater, alsook in het bloed van mensen. Uit onderzoeken van de Vlaamse Milieumaatschappij blijkt dat PFAS bijna overal in kraanwater in Vlaanderen wordt vastgesteld. PFAS worden zowel vastgesteld in kraanwater dat geproduceerd wordt uit grondwater als kraanwater uit oppervlaktewater.

Welke oplossing biedt Aquagroup tegen PFAS?

Aquagroup biedt PFOS en PFAS waterfilters aan die zeer efficiënt je drinkwater zuiveren. Je kan deze drinkwaterfilter zeer gemakkelijk installeren en verbergen onder je gootsteen en zo onmiddellijk gefilterd water verkrijgen. Voor het beste resultaat plaats je de PFAS filter zo dicht mogelijk bij het aftakpunt. Onze drinkwaterfilters zijn geschikt voor minder dan 500ng/PFAS.

Contacteer ons of vraag je offerte aan!