Soorten zout

Alle soorten zout zijn verkrijgbaar bij Aquagroup

Bij Aquagroup gebruiken we zout in de vorm van kristallen of tabletten voor uw waterontharder. Eén van de meest verkochte zoutsoorten door ons is Softsell 5-15. Toch kunnen alle soorten zout gebruikt worden voor alle ontharders in ons assortiment. Daarom verdelen we dan ook alle soorten zout.

Er zijn drie verschillende soorten zout samenstellingen: ingedampt zout, zeezout en rotszout.

Een overzicht:

• Ingedampt zout

Dit bestaat uit opgelost zout uit ondergrondse mijnen dat verdampt wordt. Ingedampt zout bevat tussen 99,6 en 99,99% natriumchloride en wordt vacuüm geperst tot tabletten die tot het einde hun hardheid en vorm behouden. Hierdoor kan het water blijvend vrij circuleren zonder dat er een zoutpap ontstaat in het vat van de waterontharder.

• Zeezout

Door zeewater te verdampen creëert men zeezout. Dit wordt meestal in kristalvorm of kogelvorm verkocht. Het zeezout heeft een onoplosbaarheidsniveau van minder dan 0,3% en bevat zo’n 85% natriumchloride.

• Rotszout

Rotszout wordt ontgonnen uit de bodem en komt van nature als mineraal voor. Dit type zout heeft een water onoplosbaarheidsgehalte van 0,5 tot 1,5% en bevat zo’n 99% natriumchloride. Calcium sulfaat is het belangrijkste ingrediënt van rotszout.

Rotszout kan ook gebruikt worden in de ontkalker maar kan wel sneller aankoeken waardoor je hem sneller zal moeten laten reinigen.

regeneratiezout.jpg

Belang van zout bij een waterverzachter

Een waterverzachter is eigenlijk een filter voor jouw water, die met behulp van natrium geladen hars het kalk uit het water haalt. Dit gebeurt doordat de kalk zich aan de hars bindt en het regeneratiezout dan weer het ontstane kalk aan de hars reinigt. Dus hoe vaker dit moet gebeuren hoe meer regeneratiezout er verbruikt wordt.

We kunnen de waterverzachter opdelen in drie verschillende groepen:

  • Handmatige waterverzachter waarbij de regeneratie handmatig moet gebeuren.
  • Eenvoudige waterverzachter die werken met een tijdschakelaar, met de bedoeling dat er op vastgestelde tijdstippen wordt geregenereerd.
  • Moderne waterverzachter die sensoren bevatten die detecteren wanneer er geregenereerd moet worden.

Wij leveren vanaf 50 kg zout.