Wat zijn de waterverzachter voordelen?

Een waterverzachter heeft verschillende voordelen. Stadswater bevat heel veel kalk. Dit tast alle leidingen, kranen en toestellen aan en kunnen uiteindelijk verstopt geraken wat de levensduur niet ten goede doet. Daarom is een waterontharder (of waterverzachter) de goede methode voor het verminderen van de hardheid van uw water.

Enkele voordelen zijn:

  • Levensduur van uw huishoudapparatuur zoals de wasmachine.
  • Minder kalkaanslag waardoor u minder lang moet wachten op warm water. Dit verminderd de energie kost.
  • Gezondheid van de huid en het haar
  • Kalkaanslag op water gerelateerde toestellen.
Chandler cruttenden 7bs K3id U8 Gc unsplash

Voordelen waterverzachter anders bekijken

Een ontharder is voornamelijk aangenaam in gebruik douche en sanitair. Eens je dit gewend bent kan je niet meer zonder. In tegenstelling tot de vele reclame dat een ontharder bespaart in uw uitgaven = Een ontharder is gewoon zeer aangenaam om te hebben. Een beetje luxe die je terug kan verdienen maar rijk zal je er niet van worden. Wat je bespaart zal je uitgeven aan uw ontharder. Minder kuisen. Minder kranen vervangen. En vooral minder depannagewerk voor de loodgieter. 95% van alle defecte waterverzachter worden vervangen. Vergelijk het met uw winterbanden, eens je het verschil ondervonden hebt rij je nooit meer zonder.

Hoe weet ik nu hoe hard mijn water is?
Kan ik ook mijn regenwater filteren?

Dan nu de grote hamvraag, wat kost zo’n waterverzachter nu? Het is zo dat er verschillende types ontharders zijn. Denk maar aan een huishouden met twee personen of een restaurant met een capaciteit van 300 personen. Uiteraard zal de tweede een veel sterker apparaat nodig hebben.

Aquagroup is de goedkoopste op de markt met de beste service!