Waterhardheid

Lekkende kraan 1

De waterhardheid of de hardheid van het water wordt verkregen door de som van twee stoffen, namelijk calcium en magnesium die in het water aanwezig zijn. Enerzijds zijn deze twee stoffen zijn van positief belang voor de gezondheid van de mens. De mens heeft magnesium en calcium nodig. Magnesium wordt vaak na zuurstof en water als noodzakelijk levensbehoefte gezien voor de werking van ons hart, nieren en spieren. Anderzijds kan de hardheid van water ook nadelig zijn op een ander gebied. De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse (°D) of Franse (°F) graden.

Gevolgen waterhardheid

Hard water boven de 30°C kan voor heel wat problemen zorgen. Kalkaanslag is één van de grootste gevolgen en wat op zijn beurt leidt tot een hoger energieverbruik.

Een wateranalyse uit te voeren om de hardheid van u water te bepalen is dus aangewezen. De aankoop van een waterontharder moet u niet zien als een grote kost. Het is een nuttige investering op lange termijn waarbij de waterontharder zijn taak heeft om de kalk te verwijderen en het water zacht te maken. Uw volledige huishouden heeft er zeker baat bij! Uw badkamer, keuken, wasmachine, boiler en leidingen en vooral uw portemonnee!

Beslist u om een waterverzachter te kopen? Dan bespaart u op schoonmaakproducten, ontkalkingsproducten, onderhoudskosten voor uw huishoudtoestellen, boilers, etc. U bespaart niet enkel kosten door de aankoop van een waterverzachter maar ook op gebied van gezondheid is zacht water voordelig. De haren en de huid krijgen hun natuurlijke glans terug.

Wat kan Aquagroup voor u betekenen?

Aquagroup is uw leverancier voor de beste waterverzachters tegen de scherpste prijzen. Zij kunnen je helpen om de waterhardheid bij u thuis tegen te gaan. Naast hun groot assortiment waterverzachters kan je ook bij hen terecht voor je regenwaterput, drinkwater, putwater. Heeft u een wateranalyse nodig? Een ontkalker? Een regenwaterfilter?