Delta drain

286300

Delta drain, de onderbroken afvoer is wettelijk verplicht.

  • Aansluiting op pvc Ø 40
  • Zonder sifon
  • Voor aansluiting met sifon
  • Aansluiting op 12 mm -16 mm

De overloop en het spoelwater van de waterverzachter kan je hier op aansluiten. Dit voorkomt dat het afvalwater kan terugkeren naar de waterverzachter. Dit voorkomt ook bacteriegroei in de waterverzachter. Wettelijk gezien moet de afvoer van uw waterverzachter onderbroken zijn. Hiervoor is de Delta onderbreking van de afvoer voor uw waterverzachter een prima keuze.

Gratis Delta drain bij elke Delta ontharder

Vanaf 1 januari 2017 vindt u bij elke Delta waterontharder (huishoudelijk, industrieel & hot water) een gratis Delta Open Drain meegeleverd. Daar het wettelijk verplicht is om een opening van minstens 2 cm te hebben in de afvoer zijn wij van mening dat bij elke Delta waterontharder een Delta Open Drain hoort. Deze zal dus standaard meegeleverd worden met elke Delta waterontharder in de verpakking. Via de open afvoeraansluiting kan men het water zien stromen en hij verhindert dat, bij verstopping, het afvalwater terug in de ontharder loopt.

Waarom gebruiken?

  1. De afvoeronderbreking is visueel controleerbaar op lekken en blijven spoelen van uw toestel. Zo kan je uw waterverzachter gemakkelijk controleren op zijn waterverbruik en of eventueel waterverlies.
  2. Wanneer er een onderhoud op uw ontharder gebeurt kan het afvalwater niet terugkeren naar uw waterverzachter. Afvalwater van de riolering mag niet in contact komen met uw waterverzachter. Dit voorkomt dus ook ongewenste bacteriegroei.
  3. Indien deze aansluiting niet aanwezig is bij een keuring of herkeuring van uw waterinstallatie zal deze afgekeurd worden. Als uw bestaande ontharder deze voorziening niet heeft moet u uw leverancier contacteren. Normaal moest deze onderbroken zijn bij de installatieprijs van uw waterverzachter.

Uniek voor dit product

  • Dit is een gekeurd product
  • Past op dunwandige pvc Ø 40

Voor een aansluiting met sifon is er de BWT sifon.