Bwt sifon

Aquagroup bwt afvoeronderbreking waterverzachter php Krf Ew7 thumbkopie

Bwt sifon, de afvoeronderbreking voor uw waterverzachter. De BWT Sifon kan je gemakkelijk reinigen en aansluiten. Met deze sifon kan uw afvalwater niet terugkeren naar de ontharder. Dit is noodzakelijk om de bacteriegroei in uw waterverzachter te voorkomen. De B-Sifon is goed voor een afvoer van herbruikbaar water. De sifon voldoet aan de E1717 norm. Dus dit betekent de afvoeraansluiting van uw waterverzachter gekeurd is. Afmetingen van de slangen zijn aan de zijkant 12 mm -16 mm en bovenaan 14 mm – 18 mm.

Bestel op onze webshop

Best verkochte afvoeraansluiting voor het spoelwater en overloop van uw waterverzachter. Deze aansluiting is noodzakelijk indien er een keuring of herkeuring moet gebeuren. Dergelijke aansluiting met onderbreking is al 24 jaar verplicht in België.

  • Aansluiting bovenaan 12 mm-16 mm
  • Aansluiting zijkant 14 mm-18 mm
  • Rioolaansluiting van Ø 40 mm

Waarom BWT sifon gebruiken?

  1. De afvoeronderbreking is visueel controleerbaar op lekken en blijven spoelen van uw toestel. Zo kan je uw waterverzachter gemakkelijk controleren op zijn waterverbruik en of eventueel waterverlies.
  2. Wanneer er een onderhoud op uw ontharder gebeurt kan het afvalwater niet terugkeren naar uw waterverzachter. Afvalwater van de riolering mag niet in contact komen met uw waterverzachter. Dit voorkomt dus ook ongewenste bacteriegroei.
  3. Indien deze aansluiting niet aanwezig is bij een keuring of herkeuring van uw waterinstallatie zal deze afgekeurd worden. Als uw bestaande ontharder deze voorziening niet heeft moet u uw leverancier contacteren. Normaal moest deze onderbroken zijn bij de installatieprijs van uw waterverzachter.

Uniek voor BWT sifon

  • Geschikt voor alle type waterverzachters
  • Conform aan de norm E1717
  • Geschikt voor een aansluiting van Ø 40
  • Merk BWT

Indien er een afvoeronderbreking zonder sifon nodig is kan je Delta drain gebruiken