Waterontharder

Ben je op zoek naar een kwalitatieve waterontharder voor een correcte prijs? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met meer dan 30 jaar ervaring is Aquagroup dè leverancier van verschillende merken en modellen waterontharders en allerhande waterbehandelingen. Het grote succes van Aquagroup is te danken aan onze onklopbare prijs/kwaliteit verhouding met perfecte service. Dankzij onze waterontharders garanderen wij je alle voordelen van zacht water. Niet enkel gaan je huishoudtoestellen langer mee, maar ook je huid en haar genieten mee van zacht water.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder of waterverzachter is een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Hij wordt geplaatst waar het drinkwater je woning binnenkomt. Meestal is dit de kelder of de garage. De meeste toestellen werken volgens het principe van ionenuitwisseling: in een cilindervormige harsfles met harskorrels worden magnesium- en calciumionen (kalk dus) uitgewisseld met natriumionen. Na de reiniging is het water kalkvrij en kan het verdeeld worden naar de waterleidingen en de verwarmingsketel.

Wanneer is een waterontharder nodig?

De meningen van de drinkwaterbedrijven en de fabrikanten van waterontharders over hard water zijn verschillend. Wij raden aan om vanaf 25 fH een waterontharder aan te schaffen. Ook in regio’s met een lagere waterhardheid kunnen deze toestellen zeker hun nut bewijzen omdat er ook bij een waterhardheid lager dan 25 fH kalkaanslag kan optreden in huishoudtoestellen die water verbruiken en in verwarmingsketels. Het is overigens aangeraden om niet onder 15 fH te ontharden, omdat drinkwaterbedrijven die zelf een waterontharding uitvoeren niet onder deze grens mogen ontharden. 67 fH is de maximaal toegelaten waterhardheid in Vlaanderen.

Benieuwd hoe hard jouw water is? Je kan je waterhardheid zelf testen of laten testen door een van onze professionals.

Aquagroup SXT Swan

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

 • Huishoudtoestellen zoals je koffiemachine, waterkoker, wasmachine, ... gaan een stuk langer mee.
 • Je bespaart op je energie factuur want minder kalkaanslag op verwarmingselementen van bijvoorbeeld je boiler betekent dat het water sneller op temperatuur is.
 • Je hebt minder zeep, schoonmaakmiddelen en wasmiddel nodig.
 • Je leidingen en kranen verstoppen niet langer door kalkophopingen.
 • Je huid en haar zijn zachter na een douche of bad met zacht water.
 • Je kraantjeswater ruikt en smaakt veel beter. Ook je koffie en thee smaken beter!
 • Je hoeft minder schoon te maken. Het wekelijks ontkalken van je waterkoker, kranen of douchekop mag je vergeten!
 • Je kledij is zachter en gaat langer mee na wassen met zacht water.

Welke waterontharder is het beste voor mij?

We hebben verschillende merken en modellen waterontharders. Maar welke waterontharder is nu de beste voor jou? Een mechanische waterontharder of elektronische waterontharder vormt een belangrijke keuze bij waterzuivering. De sterkte van de waterfilter is afhankelijk van:

 • Het aantal waterpunten (toilet, kranen, bad, wastafels,…). Zo heeft een café of restaurant mogelijks meer waterpunten dan een huishouden.
 • Het aantal personen dat water gebruikt.
 • Het type gebouw of het aantal badkamers.
 • De waterhardheid van het water van het binnenkomend drinkwater (stadswater).
 • Het type waterbehandeling.
 • Het aantal onderhoudsbeurten.
 • Het btw tarief (bij een woning van ouder dan 10 jaar is het 6%, bij een woning jonger dan 10 jaar is dit 21%).

Enkele van onze populairste waterontharder merken zijn de Delta waterontharders en Pentair waterontharders.

Swan familie10 L 14 L 30 L SXT

De missie van Aquagroup

Wij zijn tegen de agressieve deur aan deur verkoop voor waterontharders. Onze klant staat centraal en eerlijkheid dragen wij hoog in het vaandel. Daarbovenop is één van onze troeven dat wij uiterst transparante prijzen kunnen aanbieden en dit over geheel België. Dit resulteert dat wij u een waterontharder kunnen verkopen tegen de sterkste prijs. Nadien zorgen wij ervoor dat deze door onze gespecialiseerde vakmannen geplaatst en onderhouden word. Bij Aquagroup zijn we een team van technische specialisten met focus op het ontkalken alsook drinkwater behandelen en putwater bruikbaar maken. Vooraleer u overgaat op installeren van uw waterontharder kan u dan ook best eerst uw water laten testen door 1 van onze vakmensen.

Vraag een offerte of meer info

Heb je nog vragen? Of wil je graag een oferte op maat ontvangen? Neem contact op of vraag een offerte aan.

Wij voeren ook waterontharder onderhoud uit van alle merken en types waterontharders.