Waterontharder kopen

Waterontharder gezocht, dan ben je hier aan het juiste adres. Met 30 jaar ervaring is Aquagroup uw leverancier van een waterontharder of allerhande waterbehandelingen. Daarnaast is het grote succes van Aquagroup te danken aan een onklopbare prijs/kwaliteit verhouding met perfecte service. Dankzij onze waterontharder garanderen wij u alle voordelen van zacht water. Niet enkel gaan uw huishoudtoestellen langer mee, maar ook uw gezondheid en huid komt hier te goede van.

Waarom voor een waterontharder kiezen?

Vervelende kalkaanslag is meteen verleden tijd met onze waterontharder of in de volksmond een ontkalker genoemd. Het water is veel zachter waardoor er geen kalk vorming is op je kranen en de waterverbruikende huishoudtoestellen minder snel kapot gaan. De aankoop van een waterontharder is wel degelijk een slimme investering die u later héél wat extra kosten of problemen kan besparen. Kalk zal leidingen en kranen verstoppen met als resultaat dat u meer energie gaat verliezen en minder waterdruk gaat krijgen. Bovendien vermindert de levensduur van uw waterontharder aanzienlijk.

Onze vakmannen zijn technisch geschoold en uiterst bekwaam om u te helpen gaande van het uitvoeren van een wateranalyse tot het plaatsen van de waterontharder. Alle klanten trachten we zo snel mogelijk op een professionele manier te helpen.

Wanneer heeft u nu precies een waterontkalker nodig?

De meningen van de drinkwaterbedrijven en de fabrikanten van waterontharders zijn verschillend. Wij raden toch aan om vanaf 25 fH een waterontharder aan te kopen. Ook in regio’s met een lagere waterhardheid kunnen deze toestellen zeker hun nut bewijzen omdat er ook bij een waterhardheid lager dan 25 fH kalkaanslag kan optreden in huishoudtoestellen die water verbruiken en in verwarmingsketels. Het is overigens aangeraden om niet onder 15 fH te ontharden omdat drinkwaterbedrijven die zelf een waterontharding uitvoeren niet onder deze grens mogen ontharden. 67 fH is de maximaal toegelaten waterhardheid in Vlaanderen.

Hoe werkt een waterontharder

Een waterontharder is eigenlijk een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Hij wordt geplaatst waar het drinkwater je woning binnenkomt. Meestal is dit de kelder of de garage. De meeste toestellen werken volgens het principe van ionenuitwisseling: in een cilindervormige harsfles met harskorrels worden magnesium- en calciumionen (kalk dus) uitgewisseld met natriumionen. Na de reiniging is het water kalkvrij en kan het verdeeld worden naar de waterleidingen en de verwarmingsketel. Het meest voorkomend proces is de ionenuitwisseling.

Wat zijn de voordelen?

Een waterontharder heeft verschillende voordelen. Stadswater bevat heel veel kalk. Dit tast alle leidingen, kranen en toestellen aan en kunnen uiteindelijk verstopt geraken wat de levensduur niet ten goede doet. Daarom is een waterontharder (of waterverzachter) de goede methode voor het verminderen van de hardheid van uw water.

Enkele voordelen zijn:

 • Levensduur van uw huishoudapparatuur zoals de wasmachine.
 • Minder kalkaanslag waardoor u minder lang moet wachten op warm water. Dit verminderd de energie kost.
 • Gezondheid van de huid en het haar
 • Kalkaanslag op water gerelateerde toestellen.

Voordelen anders bekijken

Een ontharder is voornamelijk aangenaam in gebruik douche en sanitair. Eens je dit gewend bent kan je niet meer zonder. In tegenstelling tot de vele reclame dat een ontharder bespaart in uw uitgaven = Een ontharder is gewoon zeer aangenaam om te hebben. Een beetje luxe die je terug kan verdienen maar rijk zal je er niet van worden. Wat je bespaart zal je uitgeven aan uw ontharder. Minder kuisen. Minder kranen vervangen. En vooral minder depannagewerk voor de loodgieter. 95% van alle defecte waterverzachter worden vervangen. Vergelijk het met uw winterbanden, eens je het verschil ondervonden hebt rij je nooit meer zonder.

Factoren die een rol spelen bij het kiezen van een waterontharder

Het type waterontharderr een mechanische waterontharder of elektronische waterontharder vormt een belangrijke keuze bij waterzuivering. De sterkte van de waterfilter is afhankelijk van:

 • Het aantal waterpunten (toilet, kranen, bad, lavabo,…). Zo heeft een café of restaurant mogelijks meerdere waterpunten dan een huishouden;
 • Het aantal personen die water gebruiken met of zonder regenwater;
 • Het type gebouw. Of het aantal badkamers;
 • De waterhardheid van het water van uw binnenkomend drinkwater (stadswater);
 • Het type waterbehandeling;
 • Aantal beurten onderhoud;
 • Het btw tarief, bij een woning van ouder dan 10 jaar is het 6%, bij een woning jonger dan 10 jaar is dit 21%.

Vraag een offerte of meer info

Bel ons +32 56 61 51 62 , mail ons info@aquagroup.be of ga naar onze webshop

De missie van Aquagroup

Wij zijn tegen de agressieve deur aan deur verkoop voor waterontharders. Onze klant staat centraal en eerlijkheid dragen wij hoog in het vaandel. Daarbovenop is één van onze troeven dat wij uiterst transparante prijzen kunnen aanbieden en dit over geheel België. Dit resulteert dat wij u een waterontharder kunnen verkopen tegen de sterkste prijs. Nadien zorgen wij ervoor dat deze door onze gespecialiseerde vakmannen geplaatst en onderhouden word. Bij Aquagroup zijn we een team van technische specialisten met focus op het ontkalken alsook drinkwater behandelen en putwater bruikbaar maken. Vooraleer u overgaat op installeren van uw waterontharder kan u dan ook best eerst uw water laten testen door 1 van onze vakmensen.

Op de hoogte blijven?