Omnose RO

Osmose2

Wat is osmose?

Osmose is een eenvoudige manier om water te zuiver. Leidingwater bevat nog minuscule onzuiverheden zoals zouten, kalk, zink, nikkel, mangaan, ammonium,… Als we dit water gaan filteren en onder hoge druk door een membraan met ultra fijne gaatjes stuwen worden deze onzuiverheden er praktisch honderd procent uitgehaald. Dit resulteert in een vloeistof die bijna uitsluitend bestaat uit waterstof en zuurstof. Dit noemt men het permeaat. Dit permeaat wordt opgevangen in een tank die uiteindelijk onze wasinstallatie zal voeden.

Het zijn de vrije waterstofionen in het osmosewater die in staat zijn om atmosferische vervuiling op glas zeer goed op te lossen. Doordat het membraam onzuiverheden tegenhoud maar wel gassen doorlaat, bevat het osmosewater meer zuurstof dan gewoon water. Het zuurstof verlaagt de zuurtegraad van het water wat dan weer het oplossend vermogen verhoogd. Door het ontdoen van alle zouten in het water, droogt na zorgvuldige spoeling, de vloeistof volledig streeploos op met een onberispelijk proper resultaat. Dit proces gebruikt geen chemicaliën.

Ontdek omgekeerd osmose systeem Pallas BP+UV

Het water met de verwijderde onzuiverheden noemen we het concentraat. Dit is geen afvalproduct. Het is niet schadelijk en wordt naar de riolering gevoerd. Onze installatie is zodanig afgesteld dat wij bij elke 1000 liter die wij filteren slechts 200 liter concentraat hebben en dus 800 liter overhouden voor onze wasinstallatie. Dit is een zeer goed rendement. De meeste installaties doen veel slechter. Wij kunnen ook niet spreken van verspilling aangezien wij voor die 200 liter concentraat ook betaald hebben. Wij geven ze terug aan het rioleringsnetwerk zodat het via de waterzuivering zijn weg naar het leidingwater terugvind. Dit komt dus eigenlijk een beetje neer op sponsoring van de waterzuivering.

Wat zijn de toepassingen?

Osmosewater kent zeer veel toepassingen.

Zo wordt osmosewater onder andere gebruikt als

  • drinkwater,
  • in het aquarium,
  • wassen van de vaat,
  • verzorging van planten,
  • wassen van ramen en de auto
  • en vele andere toepassingen

Smaak van osmosewater

In principe smaakt osmosewater naar gedistilleerd water. Het bevat immers nagenoeg geen zouten en mineralen meer. Het is overigens niet aan te raden om alleen maar osmosewater te drinken. Ons lichaam heeft behoefte aan bepaalde zouten en mineralen die zich van nature in het drinkwater bevinden. Zou je alleen maar osmosewater drinken dan loop je het risico dat je hiervan te weinig stoffen binnenkrijgt.

Ontdek ons huishoudelijk omgekeerd osmose systeem Palls BP+UV