Verkrijg op een zeer eenvoudige manier zuiver drinkwater en proper regenwater

Het is van groot belang voor je persoonlijke gezondheid maar ook voor de levensduur van apparaten om over zuiver drinkwater en proper regenwater te beschikken. Niet bij iedereen komt er even zuiver drinkwater of regenwater uit de kraan. Daarom biedt Aquagroup enkele gemakkelijke oplossingen aan om dit tegen te gaan.

Hoe verkrijg je zuiver drinkwater?

Het verkrijgen van zuiver drinkwater is een zeer eenvoudig proces, je leidingwater wordt gefilterd d.m.v. een waterzuivering. Dit zorgt ervoor dat uw water vrij wordt van chloor- en metaalsmaken. Dit is enerzijds aangenamer voor persoonlijk gebruik maar draagt ook bij tot een beter milieu. Dit door het niet meer aan te kopen van flessenwater en de vermindering van afval en co2-uitstoot.

Hoe verkrijg je proper regenwater?

Proper regenwater verkrijg je door het te filteren, en dit kan op allerlei verschillende manieren. Zo kan je gebruik maken van een overloopsiphon om zwevende vuildeeltjes te verwijderen. Nadien kan je gebruik maken van een keerklep om terugstromend rioolwater tegen te houden. Regenwater kan gemakkelijk gebruikt worden voor uw tuin, voor tuin gebruik is er geen nood aan verdere filtratie na de overloopsiphon en keerklep. Wilt u regenwater gebruiken voor wc-spoelingen en om uw auto’s te wassen? Dan gebruikt u best nog een drijvende aanzuigfilter en een gewone filter om te voorkomen dat er regenwater in de drinkwaterleidingen terecht komt. Voor uw bad, douche of vaatwasmachine is een aanvullende filtratie nodig met een drievoudige filter. Dit bevat een vuilfilter, een voorfilter en een actieve koolfilter voor de verwijdering van slechte geurtjes.

Wenst u meer info hierover?

Neem dan gerust een kijkje op onze website!