Verkrijg op een zeer eenvoudige manier zuiver drinkwater en proper regenwater

Wil je je opgevangen regenwater gebruiken om je tuin te bewateren, je wc door te spoelen, voor gebruik in je wasmachine, vaatwasmachine, bad, douche, ...? Of wil je je regenwater zuiveren tot drinkwater? Dat is helemaal mogelijk! Je bespaart stevig op je waterfactuur, gaat overstromingen tegen, draagt je steentje bij tot een beter milieu en je geniet van alle voordelen van zacht, lekker water. In deze blogpost lees je over de 4 kwaliteiten regenwater filtering en hoe je deze bij jou thuis kan verkrijgen: van gebruik in de tuin tot zuivering tot drinkwater.

Wanneer tuin sproeien

Hoe verkrijg je zuiver drinkwater?

Het verkrijgen van zuiver drinkwater is een zeer eenvoudig proces, je opgevangen regenwater wordt gefilterd d.m.v. een waterzuivering. Dit zorgt ervoor dat uw water vrij wordt van chloor- en metaalsmaken. Dit is enerzijds aangenamer voor persoonlijk gebruik maar draagt ook bij tot een beter milieu. Dit door het niet meer aan te kopen van flessenwater en de vermindering van afval en CO2-uitstoot.

Hoe verkrijg je proper regenwater? De 4 kwaliteiten voor gebruik

Proper regenwater verkrijg je door het te filteren, en dit kan op allerlei verschillende manieren. Er zijn 4 kwaliteiten voor gebruik:

Wanneer tuin sproeien

1. Gebruik in de tuin: bewateren gazon en planten

Regenwater kan gemakkelijk gebruikt worden voor je tuin. Een overloopsiphon verwijdert zwevende vuildeeltjes en een keerklep houdt terugstromend rioolwater tegen. Verdere filtratie is voor het bewateren van je gazon of planten niet nodig.

Aquapro 10

2. Huishoudelijk gebruik: toilet doorspoelen, auto's wassen, wasmachine, ...

Wil je regenwater gebruiken om je toilet door te spoelen en om je auto’s te wassen? Bovenop de overloopsiphon en keerklep, gebruik je best nog een drijvende aanzuigfilter en een gewone filter. Dit om te voorkomen dat er regenwater in de drinkwaterleidingen terecht komt.

Big Blue

3. Gebruik in bad, douche en vaatwasmachine

Voor je bad, douche of vaatwasmachine is een aanvullende filtratie nodig met een drievoudige filter. Deze bevat een vuilfilter, een voorfilter en een actieve koolfilter voor de verwijdering van slechte geurtjes.

Aquapro UV

4. Regenwater filteren tot drinkwater

Om je regenwater te zuiveren tot drinkbaar water wordt het nog eens verder gefilterd met een keramische filter, een UV-filter en een doseerpomp met chloor. Deze verschillende filters zorgen ervoor dat het water steriel wordt, een nog betere kwaliteit dan kraantjeswater!