AG 100 – AG 200

Ag 100

De AG 100 – AG 200 waterverzachter is toonaangevend wat zijn hydraulische technologie betreft en werkt enkel op de kracht van water. Voor dit toestel heeft u dus geen stroom nodig. De inspiratie voor deze technologie kwam van een toestel dat we allemaal in huis hebben, dat reeds jaren werkt en nog nooit defect is geweest …. m.a.w. onze watermeter. Als u water neemt, draait een radertje. Ons systeem is exact op hetzelfde principe gebaseerd. Als u er niet bent en niks doet, gebeurt er ook niks. Vanaf het ogen-blik dat u water gebruikt, zorgt het systeem er voor dat u zacht water in huis krijgt. Er is niks betrouwbaarder dan de hydraulische technologie, want zolang er waterdruk is, zal de waterverzachter ook zijn werk doen.

De AG 100 - AG 200 waterverzachter samengevat:

 • Werkt zonder elektriciteit
 • Laag, efficiënt zout- en waterverbruik
 • Uiterst compacte waterverzachter
 • Gemakkelijk in te stellen
Vraag je offerte aan
Ag 100 2

Geen elektronische print-platen meer, geen elektromagnetische kleppen meer, geen elektronische programma’s meer …

Los van het het feit dat de AG 100 – AG 200 waterverzachter werkt zonder stroom, is die ook nog eens het meest efficiënt wat betreft hun laag zout en waterverbruik tijdens het schoonspoelen.

Gemiddeld niet meer dan 2 zakken zout per jaar voor een gezin van 4 personen (op jaarbasis van 150 m³ / 30°TH). Waterdruk is een energie. Men moet gewoon weten hoe die te recupereren en te gebruiken. En dat is nu net wat de AG 100 – AG 200 waterwerzachter doet.

AG 100 AG 200 300x2791

Wanneer gebeurt de regeneratie van de AG 100 – AG 200

Dit gebeurt enkel als de harsen verzadigd zijn. Klassieke waterontharders daarentegen regenereren ‘s nachts dankzij een elektronisch programma. Maar vaak is dat veel te laat en is er alweer hard water in huis. Om dit probleem aan te pakken, wordt de regeneratie vroeger opgestart, maar daarbij verliest men aan verwerkingscapaciteit en dat resulteert in een overmatig gebruik van zout en water. De regeneratiefrequentie van de AG 100 – AG 200 waterverzachter hangt af van de hardheid van uw water. Er moet dus een en ander ingesteld worden.

Het volstaat om aan een schroef te draaien op het regelelement, zodat de hardheid van het binnenkomend water kan ingesteld worden. Deze instelling zal het volume (water) bepalen dat behandeld kan worden vóór verzadiging van de harsen. Bijvoorbeeld: voor water met een hardheid van 25°TH zal u over 920 l water beschikken dat onthard werd tot 7°TH. De AG 100 – AG 200 waterontharder zal pas de regeneratie doorvoeren als die 920ste liter water geregistreerd werd en niet midden in de nacht zoals bij een klassiek toestel. De AG 100 – AG 200 waterontharder is 100% volumetrisch. Hij baseert zich dus uitsluitend op uw reëel verbruik. Samenvattend kunnen we zeggen dat de AG 100 – AG 200 waterontharder zich perfect aanpast aan uw waterverbruik.

Hoe ontkalkt de AG 100 – AG 200

Gewoonweg door ionenwisselaars. Deze harsen worden op natuurlijke wijze met negatieve ionen geladen. Uw water bevat kalk, in de chemie wordt kalk aangeduid als CA++.
In de AG 100 – AG 200 waterontharder bevindt zich 3,2 l hars dat in contact komt met het water. Aangezien positief (+) altijd aangetrokken wordt door negatief (-), zal het kalk zich gaan binden met de harsen en dus zal het geproduceerde water geen kalk meer bevatten. Nadat er een bepaald volume water door de harsen is gelopen, zullen deze harsen op een bepaald ogenblik verzadigd zijn. Deze moeten dus ‘vernieuwd’ worden. Daarom zal de AG 100 – AG 200 waterontharder een zoutoplossing over de harsen spuiten. In de chemie is zout negatief en wordt het als NA-weergegeven. We krijgen dus nu het tegenovergestelde principe, dat wil zeggen dat de ionen die positief geworden zijn (kalk), meegevoerd worden in de zoutoplossing via de afvoer.

De grote kracht van de AG 100 – AG 200 waterverzachter

Dit is de maximale optimalisatie van de ionenwisselaars en de regeneratiefase. Daarom gebruiken wij een hars dat geschikt is voor voedingsmiddelen en dat speciaal werd ontwikkeld voor onze waterontharder. Dit hars kan enkel in de AG 100 – AG 200 waterontharder gebruikt worden, omdat dit hars 2 maal kleiner is dan de traditionele harsen. De harsdeeltjes hebben een grootte van slechts 350 micron en zijn gekalibreerd op dezelfde afmetingen. De klassieke harsen daarentegen hebben een minimumgrootte van 650 micron en hebben verschillende afmetingen ten opzichte van elkaar. De elektronische waterontharders mogen dit hars niet gebruiken, omdat ze daardoor aanzienlijk druk kunnen verliezen.
Een specifiek kenmerk van dit hars is dat het bijzonder veel water kan behandelen en dat er aanzienlijk wat bespaard kan worden: het verbruik van zout en water kan o.a. gehalveerd worden.

Waarom u voor een waterverzachter zou kiezen

Dit is een kwestie van gezond verstand. Kalk zorgt er voor dat het water «hard» wordt en dat leidt tot heel wat nadelen. Hard water veroorzaakt eigenlijk heel wat meer problemen dan u wel denkt en is zowel voor uw portemonnee als voor uw levenskwaliteit nadelig. Kalkaanslag beïnvloedt aanzienlijk de levensduur van kranen, wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten, ketels, boilers, leidingen … Bovendien zorgt hard water er voor dat de huid uitdroogt, dat de was minder goed gewassen wordt en dat een kalklaagje achterblijft op de glazen. Kiezen voor de AG 100 – AG 200 waterontharder is kiezen voor zuiver water!!

Uiterst compact formaat

Onze waterontharders hebben als voordeel dat ze bijna overal geïnstalleerd kunnen worden, zelfs op de kleinste plaatsen en ideaal zelfs voor onder de keukenspoelbak. Kom binnen in een nieuw tijdperk, maak kennis met een 100% hydraulische technologie.

Superzuinig

De AG 100 – AG 200 waterontharder heeft het laagste zout- en waterverbruik op de markt. Deze ongelooflijke prestatie is het resultaat van het samenspel tussen een hars dat speciaal werd ontwikkeld voor deze waterontharder en de gepatenteerde technologie AG 100 – AG 200.

Slechts 225 g zout en 18 l water zijn voldoende om de harsen te regenereren!

Perfecte aanpassing aan uw verbruik

Aangezien de AG 100 – AG 200 waterverzachter geen stroom verbruikt, is zijn werking uitsluitend gebaseerd op uw waterverbruik. Regeneratie gebeurt enkel als dat noodzakelijk is. Het is dus niet meer nodig om zich te verdiepen in ingewikkelde programma’s. Geen enkel probleem als u gasten in huis hebt en uw verbruik daardoor in één week tijd verdubbelt! De AG 100 – AG 200 waterontharder past zich perfect aan de nieuwe omstandigheden aan.

Duplex technologie

De AG 100 – AG 200 stelt het Duplex model voor, twee parallel geïnstalleerde waterontharders die met elkaar «communiceren». Hierdoor kan permanent een zacht water aangevoerd worden, omdat de regeneratie van de twee nooit tegelijkertijd zal gebeuren, maar steeds één voor één. Het Duplex-model kan zonder onderbreking meer dan 20m³ water ontharden in 24 uur. Ideaal als u een zwembad wenst te vullen met zacht water.

Instelling van hardheid AG100 AG2001

Makkelijk in te stellen

Een AG 100 – AG 200 waterontharder in gebruik nemen is echt kinderspel. U hoeft enkel aan een schroef te draaien om aan te duiden wat de hardheid is van het water dat binnenkomt en dan draait u aan een andere schroef om de gewenste resthardheid van het water in te stellen.

Hoe wordt het water onthard?

De AG 100 – AG 200 waterontharder levert uitstekende prestaties en beschikt over een 100% hydraulische technologie. En dat alles in een handig formaat. Hij verbruikt 80% minder zout en water in vergelijking met een waterontharder die gelijkaardige prestaties levert.
De meest compacte waterontharder op de markt, ideaal voor onder de keukenspoelbak en in ruimtes waar weinig plaats voorhanden is.

Elke waterstroom wordt geregistreerd

De meeste waterontharders registreren geen zwakke waterstromen. De watermeter van de AG 100 – AG 200 waterontharder registreert waterstromen van minder dan 5 l/uur. Een kleine hoeveelheid zout en harsen volstaan zelfs voor een minimaal waterverbruik.

High-performance harsen

Het hars Isowatex bestaat uit monosferische deeltjes die een aanzienlijke doorstroom mogelijk maken en een constante druk garanderen. Het hars Isowatex werd speciaal ontwikkeld om de ionenuitwisseling te versnellen. Dit hars beantwoordt aan de normen voor levensmiddelen. Twee verdeelschijven houden het hars onder druk, waardoor het water gelijkmatig wordt verdeeld over het harsbed in normale omstandigheden en tijdens het regeneratieproces van het toestel.

Voorbehandeling

 • Voorbehandelingsfilter 80 micron
 • Verwijdering van vuile deeltjes

Hoofdbehandeling

 • Harsen geschikt voor voedingsmiddelen
 • Minder kalk

Optimalisatiebehandeling

Drinkwatermodule Redox-el (elektrolyseproces)

 • Reductie chloorgeur en smaak.
 • Reductie zware metalen.
 • Permanente antibacteriële werking.