regenwaterput behandelen

Een regenwaterput of ook anders een tras genoemd is een opslagplaats onder de grond voor hemelwater. De put kan zich ook binnenshuis bevinden maar dat komt bijna nooit voor.

Hoe groot moet zo een put zijn?

Gewoonlijk dient één regenput voor één huishouden. Grotere putten noemt men waterkelders. Hoe groot is die put? De regel zegt, hoe groter de put, hoe groter de dekkingsgraad. Echter is een té grote put economisch niet rendabel en is het soms goed als de put overloopt. Hierdoor kunnen resterende vuildeeltjes wegstromen. Dit heeft als positief gevold dat er een aërobisch evenwicht ontstaat die de waterkwaliteit blijft garanderen. Het ultieme dekkingsgraadpercentage bevindt zich tussen de 80 à 90%. Bovendien wordt de grootte van de tank vaak bepaald door het aangesloten dakoppervlak.

Regenwaterput

Waarvoor hebben we een regenwaterput nodig?

In België weet iedereen dat er zeer veel regen valt. Grote overstromingen kunnen er voor zorgen dat het water moeilijk in de grond trekt door bijvoorbeeld te lichte bebouwingen of gevoelige rioleringssystemen die het water niet snel genoeg kunnen afvoeren. Bovendien is het sinds 2005 wettelijk verplicht om een regenwaterput te installeren.

Water gebruiken?

Het water dat wordt opgevangen in de put kan gebruikt worden voor tal van doeleinden zoals het wassen van de auto, het toilet door te spoelen. De voorwaarde hiervoor is dat het water een goede kwaliteit moet hebben. Het regenwater kan soms zeer sterk vervuild zijn. Hoe kan je toch je regenwater gebruiken? Door een regenwaterpomp te installeren met filters. Deze pomp en filters moeten regelmatig gereinigd worden als ook controle op verstoppingen.

Wat kan Aquagroup voor u doen?

Aquagroup is uw leverancier voor alle soorten waterbehandelingen zoals drinkwaterbehandelingen, putwaterbehandelingen en dus ook regenwaterbehandelingen. Heeft u advies nodig over uw regenwaterput? Of heeft u nieuwe filters nodig? Dan ben je aan het juiste adres.

Naast de waterbehandelingen biedt Aquagroup ook de voordeligste waterverzachters aan die de waterhardheid tegengaan en kalk verwijderen.

Aarzel niet om ons te contacteren, wij helpen u zo spoedig mogelijk!