Veelgestelde vragen
Wat houdt een waterverzachter onderhoud in?
Een waterverzachter onderhoud bestaat uit verschillende delen. Hier geven we alvast enkele zaken mee die moeten gecontroleerd worden om de goede werking van de waterontharder te verzekeren.
1) Het meten van de waterhardheid: om zeker te zijn dat de waterverzachter nog goed werkt wordt de hardheid van het water gemeten. Als het water te hard blijkt, dan wijst dit op een slechte werking van de waterverzachter.
2) Onderdelen controleren en reinigen: het is natuurlijk van groot belang dat de onderdelen van het toestel nog in goede staat zijn. De injectoren, de kleppen, de filter… worden dan ook aan een controle onderworpen en gereinigd. Indien een onderdeel niet meer goed blijkt te werken of kapot is, wordt het vervangen.
3) Waterverzachter ontsmetten: om bacterievorming te voorkomen wordt het toestel in de meeste gevallen gedesinfecteerd. De harsen worden hierbij ook gereinigd. Er zijn echter waterontharders waarbij dit niet nodig is.
4) Zoutreservoir reinigen: het zout speelt een erg belangrijke rol bij de werking van het toestel. Het zorgt er namelijk voor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Het zout kan echter gaan aankoeken. Daarom is het van belang om het zoutreservoir regelmatig te reinigen.
5) Goede afstelling van de waterontkalker: om een goede werking van het apparaat te garanderen moet alles goed afgesteld staan. Het zoutverbruik is hierbij bijvoorbeeld een belangrijk punt.
Ga terug naar overzichtBlijft uw vraag onbeantwoord? Neem dan contact op via +32 56 61 51 62
Lees je liever onze folder?
Ben je benieuwd naar wat we jou te bieden hebben of wens je meer informatie over onze producten?