Veelgestelde vragen

Wat is putwater?

Putwater is op zich niets meer dan grondwater dat gewonnen wordt uit een boorput. Het probleem bij waterputten, net zoals een regenwaterput, is echter dat deze snel verontreinigd worden. Putwater dat namelijk lang « stil » staat moet gezuiverd worden, omdat waterputten een uitstekende plek zijn voor bacteriën en schimmels.

Daardoor krijgt het water niet alleen een onaangename geur en kleur, maar van vervuild putwater kan men ziek worden.De eigenschappen van het water worden bepaald door de samenstelling en de structuur van de bodem. Afhankelijk van de soort bodem kan dit het water al dan niet beschermd worden tegen verontreiniging.

Door een waterzuivering van het putwater, kan dit gerecupereerde water voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Vaak wordt drinkwater gebruikt voor het douchen, besproeien van de tuin, om het toilet te spoelen, de wasmachine en in het huishouden,.. terwijl dit water eigenlijk kan uitgespaard worden. Drinkwater is helemaal niet nodig voor deze doeleinden. Gezuiverd grondwater en regenwater kunnen hiervoor perfect gebruikt worden.

Door uw putwater te laten behandelen bespaart dus u niet alleen op uw huidige waterkosten, maar draagt u bovendien bij tot een beter milieu. U laat best uw putwater controleren door één van onze vakmannen op chemische stoffen en bacteriën alvorens dat u putwater effectief wil gebruiken op een veilige manier.

Ga terug naar overzicht

Blijft uw vraag onbeantwoord? Neem dan contact op via +32 56 61 51 62

Lees je liever onze folder?

Ben je benieuwd naar wat we jou te bieden hebben of wens je meer informatie over onze producten?