Wat is osmose?

Osmose Ned

Wat is osmose water?

Osmose is een proces waarbij een vloeistof door een halfdoorlatend membraan stroomt dat de vloeistof, maar niet de opgeloste stoffen, doorlaat. In het geval van water in een osmose apparaat, stroomt het water door zeer fijne gaatjes waardoor er enkel waterstof en zuurstof worden doorgelaten en het water gezuiverd wordt van ammonium, zouten, nikkel, chloor, kalk, zink, mangaan, virussen, bacteriën, pesticiden, medicijnen, enz. Dit resultaat wordt osmose water of permeaat genoemd.

Omgekeerde osmose installatie Pallas BPUV

Waarom osmose water gebruiken?

Osmose water is ultra-zuiver water met een sterk oplossend vermogen. Het trekt als het ware vuil aan en beweegt vloeiender dan gewoon water. Daarom is het ideaal voor het wassen van ramen, zonnepanelen en auto's, het verzorgen van planten, gebruik in aquaria, enz.

Osmose water droogt zonder strepen of vlekken en doet je glas dieper glanzen. Het tast rubber en silicone niet aan en hecht zich minder snel aan het gereinigd oppervlak.

Dankzij osmose water kan je veel gemakkelijker moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoge buitenramen reinigen, en dit zonder gebruik van onderhoudsproducten. Hierdoor komen minder chemicaliën in het afvalwater terecht.

Is osmose water drinkbaar?

Osmose water kan je drinken, maar we raden het niet aan. Ons lichaam heeft behoefte aan verschillende zouten en mineralen die dit ultra-zuivere water niet meer bevat. Een betere manier om je drinkwater te zuiveren is via een drinkwatersysteem of waterontharder.

Heb je interesse in een eigen omgekeerd osmose toestel? Ontdek ons huishoudelijk omgekeerd osmose systeem Palls BP+UV