Wat is osmose?

Osmose is een zeer eenvoudige manier om water te zuiveren en zorgt er voor dat alle onzuiverheden voor bijna 100% uit je water worden gehaald.


Osmose gaat aan de hand van zeer fijne gaatjes uw water zuiveren en ervoor zorgen dat er in uw vloeistof enkel en alleen waterstof en zuurstof aanwezig is. Vloeistof die enkel waterstof en zuurstof bevat wordt ook permeaat genoemd. Na de waterreiniging door middel van osmose gaat het permeaat opgevangen worden in een tank en terechtkomen in uw wasinstallatie.

Osmosewater is zeer goed om bijvoorbeeld vervuiling op glas op te lossen en dit doordat het gassen doorlaat en meer zuurstof bevat dan gewoon water en zo dus een zeer hoog oplossend vermogen heeft.

Na een spoeling gaat de vloeistof volledig streeploos opdrogen en een mooi resultaat nalaten zonder het gebruik van chemicaliën. Het water met onzuiverheden wordt nadien gewoon afgevoerd naar de riolering en is alles behalve een afvalproduct doordat het geen chemicaliën bevat.

Osmosewater kan je voor zeer veel toestellen en situaties gebruikt worden, namelijk:

  • Wassen van ramen alsook uw auto
  • Uw vaatwas
  • Het toedienen van water aan uw planten
  • Het zuiveren van uw aquarium
  • Alsook voor drinkwater

Voor dit laatste punt kunnen we uw wel vertellen dat het niet aan te raden is om alleen maar osmosewater te drinken. Het smaakt normaliter naar gedistilleerd water doordat het geen zouten en mineralen meer bevat. Het gevolg hiervan op het menselijk lichaam is dat u te weinig stoffen zou binnenkrijgen doordat ons lichaam behoefte heeft aan diverse zouten en mineralen.

Ontdek ons huishoudelijk omgekeerd osmose systeem Palls BP+UV