Wat is het belang van zout bij een waterverzachter?

Een waterverzachter filtert jouw water en haalt de kalk er uit en dit door middel van harsen en regeneratiezout. De kalk bindt zich vast aan de hars en het zout reinigt de ontstane kalk aan de hars. Hiervoor gebruikt Aquagroup zowel zoutkristallen als zouttabletten.

Wist u dat er drie verschillende soorten zout samenstellingen zijn?

Zo heb je het ingedampt zout, het zeezout en het rotszout. Het ingedampt zout bestaat uit opgelost zout dat samengeperst wordt tot tabletten en ervoor zorgt dat het water vrij kan blijven circuleren zonder dat er een zoutpap ontstaat in de waterontharder.

Het zeezout wordt voornamelijk aangeboden in een kristalvorm of in een kogelvorm. Dit type zout ontstaat door zeewater te verdampen.

De derde zoutsoort is het rotszout, dit wordt ontgonnen uit de bodem en komt voor als een mineraal. Dit type zout kan ook gebruikt worden voor in de ontharder maar kan wel rapper aankoeken dan de andere zoutsoorten.

Zout is een zeer belangrijk aspect bij de waterverzachter het zorgt ervoor dat de ontkalker goed gereinigd wordt en voorkomt daardoor allerlei problemen.