Wanneer heb je nood aan een wateranalyse? Met deze simpele methodes is de hardheid van je water in 1,2,3 zichtbaar.

Een wateranalyse geeft je een klare kijk op de effectieve hardheid van je water. Aquagroup geeft je enkele simpele methodes mee om je waterhardheid zelf te testen of door hen te laten testen.

Hoe test je zelf je water?

  1. Een eerste simpele methode is door een kleine hoeveelheid water in een potje te doen. Nadien voeg je enkele druppels wasmiddel toe en schud je enkele seconden met het potje. Als je merkt dat het water niet hard begint te schuimen mag je ervan uit gaan dat je over hard water beschikt. Begint het water al snel na enkele seconden schudden gretig te schuimen heb je zacht water.
  2. Een tweede methode is een kalkwater tester. Laat je water enkele seconden lopen, spoel nadien het proefbuisje enkele keren en vul het tot aan het streepje. Wanneer het proefbuisje gevuld is met water voeg je 5 druppels blauwe vloeistof toe. Laat de druppels oplossen in het water door enkele seconden te schudden met het proefbuisje. Blijft het water blauw dan heb ik goed nieuws voor je, je hebt zacht water. Verkleurt het blauwe water naar een roze kleur dan is uw water hard. Om de effectieve hardheid van je water te bepalen maak je nu gebruik van de kleurloze vloeistof. Voeg druppel per druppel toe en schud na elke toegevoegde druppel eventjes met het proefbuisje. Tel het aantal toegevoegde druppels tot de vloeistof in de proefbuis opnieuw blauw is gekleurd. Elke druppel staat voor 1 ° F. Men spreekt van hard water wanneer uw water meer dan 15° F bedraagt.
  3. Een derde methode is via je gemeente, je kan via hen gegevens opvragen over de hardheid van het water in de gemeente.
  4. Een vierde methode is door een simpele teststrip onder te dompelen in water. Deze zal na enige tijd een verkleuring aantonen en kan je via een legende de exacte kleur en dus hardheid van je water bepalen.
  5. De vijfde en gemakkelijkste methode is Aquagroup die de hardheid van je water komt meten bij je thuis.