Waarom is een jaarlijks onderhoud van je waterverzachter nodig? Wat houdt zo'n onderhoud in?

118393305 1374730582918034 6121497566475443475 n

Waarom jaarlijks onderhoud van je waterverzachter?

Een waterverzachter wordt best jaarlijks één maal onderhouden om de optimale werking te blijven garanderen. Ook kan dit ervoor zorgen dat mogelijke problemen snel opgemerkt en aangepakt kunnen worden.

Het jaarlijks onderhoud van je waterverzachter in 5 stappen

Aquagroup heeft een team met gemotiveerde techniekers die dag in- en uit klaarstaan voor het onderhouden van de waterverzachters en het uitvoeren van depannages waar zich problemen voordoen.

  1. Tijdens de onderhoudsbeurt van de waterontharder test onze technieker eerst de hardheid van het water door middel van een druppeltest. Dit toont aan of je waterontharder nog goed functioneert of niet.
  2. Na de druppeltest kijkt men de volledige waterverzachter nog eens na en worden alle onderdelen stuk voor stuk gereinigd, gesmeerd en nog eens uitgetest om te zien of alles 100% goed functioneert.
  3. Nadien wordt het zoutreservoir schoongemaakt en worden zoutresten die aan de wand zijn blijven kleven verwijderd.
  4. Ook worden de harsen gereinigd zodanig dat alle bacteriën gedood zijn, meestal gebeurd dit met chloor.
  5. Nadat al bovenstaande zaken zijn uitgevoerd wordt de waterverzachter nog eens opnieuw bijgesteld door de technieker zodat jouw water weer perfect wordt onthard.

Heeft jouw waterverzachter een onderhoud nodig? Contacteer ons en wij sturen zo snel mogelijk één van onze vakmannen langs tegen een voordelige prijs.