Ontijzeren en ontkalken, de 2 in 1 formule voor het perfecte water.

In het vorige blogberichten hadden we het over ontijzeren, wat het is, wat het doet en hoe het in zijn werk gaat. Aquagroup biedt naast individuele ontkalkers of ontijzeraars ook een 2 in 1 oplossing aan waarmee je water zowel ontijzerd als ontkalkt wordt door eenzelfde toestel.

De toestellen:

Het eerste toestel waar Aquagroup mee werkt om water zowel te ontijzeren als ontkalken is het Crystal Right toestel. Dit kan gebruikt worden wanneer het ijzer in je water geoxideerd is en dus vanuit een voeldende diepe put wordt gegnereerd. Tussen de put en het CR-toestel mag geen stockage aanwezig zijn. Deze toestellen zijn op basis van Clack toestellen met een geavanceerde Evovle sturing en chlorinator voor de desinfectie van de harsen.

Hoe werkt het Crystal Right toestel nu?

Dit toestel kan dankzij de unieke kristallen structuur van de korrels binnenin de hardheid van je water reduceren alsook het ijzeren en mangaan uit je water verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de pH van je water stijgt en voorziet je van een uitstekende filtratie van niet-opgeloste deeltjes. Een ander voordeel aan dit toestel is dat het 30% minder zout nodig heeft dan de klassieke ontharder.

Een ander toestel dat deze 2 in 1 formule bevat is de Ecomix. De Ecomix verwijdert alle niet-geoxideerd ijzer, mangaan en ommoniak alsook de hardheid van je water.

Deze Ecomix fles bestaat uit 4 diverse elementen:

  1. FerroSorb: absorbeerd niet-geoxideerd ijzer en mangaan
  2. HumiSorb: absorbeerd biologische natuurlijk materiaal
  3. Hars: verzacht het water
  4. Quarzzand: zorgt voor een uniforme stroming

Wens je meer info hierover? Dan kan je hier terecht met jouw vragen!