België als flessenwaterverbruiker, waarom met flessen sleuren als een drinkwatersysteem financieel en ecologisch voordeliger is?

België is de vierde grootste flessenwaterverbruiker in de EU. Na Italië, Duitsland en Hongarije consumeren Belgen maar liefst gemiddeld 135 liter flessenwater per persoon per jaar.

Het blijft bizar dat een numeriek aantal mensen in België nog steeds flessenwater blijft kopen en met flessen blijft sleuren. Drinkwater komt bij ons gewoon uit de kraan en is perfect drinkbaar en wordt zeer streng gecontroleerd.

Laboratoria van drinkwaterbedrijven nemen jaarlijks tienduizend stalen af om de kwaliteit van ons drinkwater te kunnen blijven garanderen en op peil te houden. Drinkwaterbedrijven zetten ook meer en meer in op geavanceerde technieken die nog verder gaan dan de wettelijk verplichte normen en onderzoeken. Dit omdat men mensen wil overtuigen om meer drinkwater te consumeren dan flessenwater.

Met een drinkwatersysteem heb je nog eens die extra zekerheid op proper en lekker smakend drinkwater. Dit verkleint niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaart je ook tijd door niet meer naar de winkel te gaan om water alsook een grote som geld aan o.a. vuilniszakken en flessenwater.

Wist je dat één gevulde waterfles tot wel 500 keer meer CO2 uitstoot en drie liter water nodig heeft om slechts één liter te bottelen? Zet toch wel eens aan het denken, nietwaar?

Ontdek onze drinkwatersystemen of onze aparte drinkwaterfilters.