Enkele veelgestelde vragen over waterverzachters op een rijtje
Vooraleer mensen een product aankopen doen ze onderzoek en willen ze antwoorden hebben op hun vragen. Ook dit gebeurt wanneer men beslist om een waterverzachter aan te kopen en te laten installeren. Omdat het vergaren van (de juiste) info vaak veel tijd en energie vraagt, hebben wij de meest voorkomende vragen voor u opgesomd.
1. Hoe werkt een waterverzachter?
Een waterontharder of waterverzachter is eigenlijk een waterzuiveringsinstallatie op kleine schaal. Hij wordt geplaatst waar het drinkwater je woning binnenkomt. Het binnenkomend water wordt door middel van ionenuitwisseling gereinigd en kalkvrij gemaakt. Na de reiniging is het water kalkvrij en kan het verdeeld worden naar de waterleidingen en de verwarmingsketel.
2. Wanneer heeft u een waterverzachter nodig?
De nood van een waterverzachter hangt vooral af van de waterhardheid in je regio.Wij raden toch aan om vanaf 25 fH een waterverzachter aan te kopen. Ook in regio’s met een lagere waterhardheid kunnen deze toestellen zeker hun nut bewijzen omdat er ook bij een waterhardheid lager dan 25 fH kalkaanslag kan optreden in huishoudtoestellen die water verbruiken en in verwarmingsketels.
3. Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Dankzij een waterverzachter vergroot de levensduur van uw huishoudtoestellen en hoeft u minder wasproduct te kopen, dit doordat wasmiddel beter werkt in onthard water. Ook zorgt onthard en kalkvrij water er voor dat verwarmingselementen sneller opwarmen en dus minder energie verbruiken.
4. Wat kost een waterverzachter?
Er zijn verschillende factoren die de prijs van een waterverzachter bepalen. Zo zijn er twee types ontharders namelijk: mechanische en elektronische ontharders. Waarbij de prijs van een mechanische ontharder goedkoper is dan een elektronische ontharder. Daarnaast is ook de capaciteit van het toestel een bepalende factor. Ook uw levensstijl heeft een invloed op de keuze van het type toestel.
5. Wat houdt het onderhoud van een waterverzachter in?
Een waterverzachter onderhoud bestaat uit verschillende delen. Hier geven we alvast enkele zaken mee die moeten gecontroleerd worden om de goede werking van de waterontharder te verzekeren.
- Het meten van de waterhardheid
- Onderdelen controleren en reinigen
- De waterverzachter ontsmetten
- Het zoutreservoir reinigen
- De waterontharder opnieuw perfect afstellen
Aquagroup beantwoordt met veel plezier al uw vragen!
Mocht u nog meer vragen hebben dan kan u best hier terecht.