4 feiten over waterontharders

Er bestaan veel fabels over waterontharders en het ontharden van water. In deze blog zetten we 4 belangrijke feiten voor je op een rijtje.

FEIT 1 - Zacht water vermindert huidproblemen

Shutterstock 156449840

Dankzij onthard water is er minder kalk aanwezig in je water en is er dus een minder schurende werking van kalk op de huid aanwezig. Het gaat eczeem of andere huidproblemen niet verhelpen maar zacht water kan wel helpen en de klachten doen verminderen.

FEIT 2 - Zacht water gaat reeds aanwezige kalk doen verdwijnen

Waterleidingen herstellen zonder breekwerk nu flow p52ypzt5iwghrhd9fxm2l8iqt5kquxbibssqysz9m8

Doordat onthard water zo goed als geen kalk meer bevat kan dit de reeds aanwezige kalk absorberen en alles mooi kalkvrij maken. Dit is ook een ecologischere oplossing om reeds aanwezige kalk te doen verwijderen en zo het gebruik van schoonmaakmiddelen te vermijden.

FEIT 3 - Een waterontharder is goed voor het milieu

Putwater

Ook dit is waar en dit doordat er dankzij een waterontharder minder schoonmaak of wasmiddelen moeten worden gebruikt. Ook hebben je elektrische huishoudapparaten een langere levensduur dankzij je waterontharder en zacht water.

FEIT 4 - Ook koud water wordt beter ontkalkt

Hard Water Affects Appliances

Zowel koud als warm water bevatten evenveel calcium en magnesium. Het is waar dat kalkvorming grotendeels voorkomt als het water verwarmd wordt tot een bepaalde temperatuur maar toch wordt koud leidingwater vaak opgewarmd in de vaatwasmachine of het koffiezetapparaat. Daarom is het ook zinvol om dit te ontharden.

Helemaal overtuigd van de voordelen van waterontharders? Ontdek onze waterverzachter modellen of vraag je offerte aan.