3 tips om je elektriciteitsverbruik te verminderen

Jaarlijks gebruiken we heel wat elektriciteit wat vaak een dure elektriciteitsrekening oplevert. Daarom is het altijd interessant om door middel van enkele eenvoudige tips je elektriciteitsverbruik wat te verminderen

Tip 1: Kies voor een waterontharder

Dankzij een waterontharder hebben elektrische huishoudtoestellen een langere levensduur en verbruiken ze minder energie. Doordat er minder kalkaanslag aanwezig is in de toestellen functioneren deze zoals in het begin en moeten ze minder energie verbruiken om op hetzelfde niveau te blijven functioneren.

Tip 2: Kies voor energiebesparende toestellen

Door in de winkel te kiezen voor toestellen of apparaten met een A+++ label verbruik je een pak minder elektriciteit. Deze toestellen hebben dezelfde functionaliteit als diegene met een energielabel lager dan A+ maar gaan veel langer mee en zijn veel energie vriendelijker.

Tip 3: Nog gloeilampen? Ruil deze in voor ledlampen

De verlichting in ons huis is een grote stroomverbruiker, daarom is het financieel en ecologisch voordeliger om voor energiezuinige verlichting te kiezen. Ledlampen verbruiken namelijk veel minder energie dan gloeilampen. Mocht je thuis nog gloeilampen hebben, vervang deze dan zo snel mogelijk door ledlampen.