PFOS: wat is het, wat doet het en welke oplossing biedt Aquagroup hiervoor?

De laatste weken is er heel wat heisa ontstaan door de PFOS-vervuiling en verspreiding in ons land. Wat begon in Zwijndrecht heeft nu al terechte bezorgdheid teweeggebracht over heel Vlaanderen. Maar wat is PFOS? Waarom is het schadelijk? En hoe kan je PFOS uit je (drink)water filteren? Lees het in deze blogpost!

Download 1

Wat is PFOS en hoe schadelijk is het voor onszelf en onze omgeving?

PFOS, of ook wel perfluoroctaansulfonaten genoemd, zijn chemische stoffen die tot de PFAS familie behoren. Omdat deze stoffen zeer goed water-, vuil- en vet afstotend zijn, worden ze vaak gebruikt in waterafstotende regenjassen, schoonmaakmiddelen, de anti-aanbak laag in pannen en verpakkingen.

PFOS zijn zowel schadelijk voor het milieu als voor de mens. Deze stoffen nestelen zich voornamelijk in bodem- en oppervlaktewater, alsook in het bloed van mensen. Blootstelling aan PFOS kan ons immuunsysteem en hormoonbalans ontregelen of beschadigen en leverschade veroorzaken.

Welke oplossing biedt Aquagroup tegen PFOS?

Download

Door de grootschalige verspreiding en vervuiling van PFAS-stoffen komen er PFOS-deeltjes in ons kraantjeswater terecht. Maar Aquagroup biedt hier al enige tijd een zeer eenvoudige en doeltreffende oplossing voor aan, namelijk PFOS en PFAS-filters.

Deze filter wordt onder je gootsteen aangesloten en zorgt ervoor dat het water eerst door de filter passeert voor het uit de kraan komt. Dit filtert je water en doet de PFOS-deeltjes uit je water verdwijnen.

Aquagroup biedt naast de filters en vervangpatronen ook de combinatie met een 3-weg of aftapkraan aan.