PFOS: wat is het, wat doet het en welke oplossing biedt Aquagroup hiervoor?

De laatste weken is er heel wat heisa ontstaan door de PFOS-vervuiling en verspreiding in ons land. Wat begon in Zwijndrecht heeft nu al terechte bezorgdheid teweeggebracht over heel Vlaanderen.

Wat is PFOS en hoe schadelijk is het voor onszelf en onze omgeving?

PFOS, of ook wel perfluoroctaansulfonaten genoemd, zijn chemische en schadelijke stoffen die tot de PFAS familie behoren. Deze stof wordt vaak in dagdagelijkse vet, water en vuilafstotende producten verwerkt. Ondanks dat we hier als mens vaak mee in contact komen heeft deze stof geen positieve invloed of bijdrage op ons leven en onze gezondheid. Dit doordat PFOS zo goed als niet afbreekbaar is en dus voor altijd aanwezig blijft op plaatsen waar deze stof is verspreid.

Ook het menselijke lichaam ervaart negatieve gevolgen van deze stof, zo duurt het enkele tientallen jaren na een eerste contact met PFOS voor het volledig uit je lichaam is verdwenen.

Welke oplossing biedt Aquagroup tegen PFOS?

Download

Door de grootschalige verspreiding en vervuiling van PFAS-stoffen komen er PFOS-deeltjes in ons kraantjeswater terecht. Maar Aquagroup biedt hier al enige tijd een zeer eenvoudige en doeltreffende oplossing voor aan, namelijk PFOS en PFAS-filters.

Deze filter wordt onder je gootsteen aangesloten en zorgt ervoor dat het water eerst door de filter passeert voor het uit de kraan komt. Dit filtert je water en doet de PFOS-deeltjes uit je water verdwijnen.

Aquagroup biedt naast de filters en vervangpatronen ook de combinatie met een 3-weg of aftapkraan aan.

Ontdek ons volledige PFOS-PFAS filters aanbod en vraag je offerte aan.